anvelope de vara

Daca detii un autovehicul si iti doresti sa te informezi mai bine asupra alegerilor pe care le poti face in  legatura cu anvelopele potrivite atat pentru autovehiculul tau cat si pentru anotimpul in care te afli, atunci poate ca ar fi indicat sa citesti cele ce vor urma.

Exista trei tipuri de anvelope in functie de anotimpuri, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale: anvelopele de vara, cele de iarna si anvelopele off road. Anvelopele de vara mai sunt denumite si anvelope de performanta intrucat cresc aderenta autovehiculului, manevrabilitatea, franarea si accelerarea acestuia. Toate aceste lucruri se traduc intr-o mai buna performanta pentru autovehiculul dumneavoastra, lucru care face din anvelopele de vara sa fie perfecte pentru condusul de performanta, cum ar fi concursurile nationale sau internationale.

Spre deosebire de anvelopele all season, cele de vara au o mai mica durabilitate, fapt care este de inteles datorita calitatilor pe care le ofera, intrucat niciun lucru cu adevarat bun nu dureaza mult, aceasta zicala se aplica si in cazul anvelopelor de vara, care pot sa se uzeze chiar si dupa aproximativ 10.000 de kilometri, lucru care nu le face sa fie utilizate pe termen lung, ci mai degraba pe termen scurt. In comparatie cu celelalte anvelope, anvelopele de vara vin si la un pret mult mai ridicat, iar daca luam in considerare si faptul ca au o durabilitate redusa, acesti doi factori ii obliga pe conducatorii auto sa se orienteze catre alte tipuri de anvelope, asta in cazul in care au un buget redus.

Pe de cealalta parte, anvelopele all season, asa cum le indica si numele, sunt astfel construite incat sa ofere o mai buna siguranta atat pentru conducator cat si pentru autovehicul indiferent de anotimp. Acest lucru inseamna ca ele nu permit cauciucurilor sa alunece pe zapada, lucru care le face net superioare anvelopelor de vara in ceea ce priveste anotimpul rece. In plus, spre deosebire de anvelopele de vara, cele all season ofera o mai buna aderenta chiar si pe acele drumuri acoperite de mazga, nisip sau si noroi.

Doar cu exceptia autovehiculelor care sunt de mare performanta, toate celelalte autovehicule vin echipate chiar din fabrica cu anvelope all season care au o durata de viata mult mai mare pana la aproape de cinci ori mai mare decat durabilitatea anvelopelor de vara.In concluzie, in ceea ce priveste anotimpul de vara, cu exceptia cazului in care iti permiti si iti doresti sa ai o mai buna viteza, franare si accelerare, este indicat sa te orientezi catre anvelopele all season, care sunt mult mai practice, mai ieftine, mai durabile, si ofera siguranta si protectie conducatorului auto indiferent de vreme, sau de starea carosabilului, lucru care nu este valabil si pentru anvelopele de vara.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *