aparthotel Mamaia

O variantă atipică şi originală la opţiunile tradiţionale de cazare, din ce în ce mai populară în ultimii ani este aparthotelul. Aşa cum îi spune şi numele, un aparthotel este o combinaţie între un hotel, facilităţile sale, şi confortul unui apartament, experienţa per total în timpul şederii este un mix între flexibilitate şi personalizare. Practic ai servicii şi facilităţi ca la hotel, doar că stai într-un apartament.

În zona Mamaia, cea mai cunoscută staţiune de pe litoralul românesc, găseşti astfel de unităţi de cazare pentru orice buget. Spaţiile de cazare sunt ample, ai bucătarii complet echipate, living, dormitoare separate, eşti în intimitate totală şi confortul de acolo seamănă cu tot ce ai acasă.

Dacă vrei beneficiezi de facilităţile hotelului, dacă nu te bucuri de intimitatea locuinţei închiriate. Poţi găti sau dacă vrei să te relaxezi foloseşti serviciile de room service ale hotelului. Ai la dispoziţie şi piscine, spaţii business, săli fitness, servicii de curăţenie, recepţie 24 de ore. Vrei cazare pe termen lung? Aparthotelurile din Mamaia îţi permit să stai acolo pe o perioadă mai lungă, când te afli în călătorii de afaceri sau când eşti doar turist obişnuit.

Complexul de apartamente ajunge să fie gestionat exact ca un hotel, faci rezervări când doreşti, sejururile mai lungi ajung să aibă reduceri şi de 40%. Noile realităţi de după pandemia de COVID-19 au adus schimbări majore şi în industria ospitalităţii, aşa că astfel de unităţi de cazare au devenit tot mai căutate şi mai promovate. Odată ce te-ai cazat într-un aparthotel Mamaia primeşti acces la bucătărie, parcare privată, balcon privat sau chiar grădină, dacă aparthotelul are şi aşa ceva, zone de joacă, relaxare etc.

Diferenţele faţă de hoteluri şi publicul ţintă, importanţa distincţiei dintre chicinetă şi bucătărie

Dacă la hotel sălile de fitness sau serviciile spa erau plătite separat, la un aparthotel le vom găsi de multe ori incluse în unele preţuri şi sunt doar pentru uz privat. Se primesc însă servicii standard hoteliere, igienizare cameră şi baie, curăţenie, aranjarea patului, schimbat de prosoape, kit de bun venit se primeşte automat. În cele mai multe cazuri, un aparthotel nu are recepţie fizică, comunicarea şi managementul va fi on-line sau via telefon.

Pentru perioade mai lungi de şedere alegerea unui aparthotel Mamaia este varianta cea mai bună pentru că este şi mai ieftin ca la hotel, dacă aducem în discuţie o perioadă de una sau două săptămâni. Din publicul ţintă al aparthotelurilor fac parte şi grupurile mai mari, familiile care vor să se simtă ca acasă când călătoresc în altă localitate, dar şi cei care sunt în căutarea unor locuinţe, care nu vor să se complice cu o chirie sau să facă nişte achiziţii rapide.

În alegerea unui aparthotel va conta şi diferenţa între bucătărie şi chicinetă. Chicineta o vezi în hoteluri, ai acolo un minibar, un espressor cafea, un cuptor cu microunde, chiuvetă, farfurii şi tacâmuri. Dacă vezi în lista de facilităţi chicineta să ştii că o foloseşti pentru ceva rapid şi nu este recomandată dacă vrei să găteşti cu adevărat şi stai mai mult timp acolo. Preferă aparthotelurile cu bucătărie complet echipată mai ales dacă mergi cu familia sau cu un grup mai mare.

Apartamentele cu servicii se află în spatele ideii de aparthotel. Sunt preferatele turiştilor care vin în interes de serviciu, se află în hoteluri, sunt apartamente mobilate, cu living, bucătărie, un dormitor şi tot ce ai nevoie. Este un fel de hotel rezidenţial.

Criterii de luat în considerare când ai de ales între hotel şi aparthotel

Dacă ai de ales între un aparthotel Mamaia şi un hotel vei lua în considerare următorii factori importanţi:

  • Cât vei sta acolo – când stai pe o perioadă mai lungă de timp mergi în aparthotel;
  • Ce nivel de servicii ai nevoie şi ce te aştepţi să primeşti – la hotel primeşti mai multe servicii, la aparthotel numărul de servicii este limitat, plăteşti în plus dacă vrei mai multe decât ai inclus în pachetul achiziţionat;
  • Unde este localizată unitatea de cazare – aparhotelurile sunt în zone rezidenţiale, hotelurile în zone turistice. Dacă vrei linişte şi experienţă locală mergi la aparthotel;
  • Ce buget ai alocat pentru şederea la mare – vrei lux şi ai buget mai mare, mergi la hotel, ai un buget limitat şi nu cauţi neapărat luxul şi confortul maxim, mergi la aparthotel.

La final o altă distincţie importantă: case de vacanţă vs. aparthotel. Aparhotelul este deţinut de o companie, ai la dispoziţie personal că să te ajute mereu, sunt mai multe unităţi de cazare disponibile, securitatea este mai mare, primeşti reduceri pentru perioade mai lungi petrecute acolo. În cazul caselor de vacanţă vei avea acces la o bucătărie, mai mult spaţiu ca la hotel, dar nu atât de mult ca la aparthotel, ai şi gazdele cu tine de cele mai multe ori.

Preţurile pentru aparhoteluri variază de la câteva sute de lei şi pot depăşi 1000-2000 ron, în funcţie de câte facilităţi şi servicii au incluse şi de amplasare, de zona în care au fost construite, de cum arată la interior, de perioada de rezervare dorită. Sunt soluţii de cazare pentru orice buget mai ales dacă planifici să stai pentru o perioadă mai lungă de timp şi vrei să te bucuri de relaxare totală, flexibilitate şi confort sporit, mai ceva ca acasă.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *