nunta

O nunta nu este un eveniment usor de pregatit. Mai ales daca luam in calcul si emotiile de nestapanit ce orbiteaza in jurul vostru. Este un eveniment care, teoretic, este organizat pentru o singura data in viata. Fiind atat de special, organizatorii unui astfel de eveniment trebuie sa tina cont de toate detaliile care pot infrumuseta momentul.

Sunt anumite detalii cheie la care trebuie sa fiti foarte atenti pentru a avea o nunta reusita, dupa cum va doriti. Ele pot incepe de la invitatii, la dj, la sala pe care vreti sa o inchiriati, totul fiind necesar pentru o seara de vis conturata pe fericirea vostra.

Incepeti un nou capitol al vietii, iar de data asta impreuna la bine si la greu. Acest lucru trebuie sarbatorit alaturi de toti cei ce au doar ganduri bune pentru voi doi. Imaginile, amintirile, sentimentele care raman in urma unui astfel de eveniment sunt incomparabile cu vreo alta senzatie.

Data nuntii si localul unde va avea loc evenimentul

Incercati sa va alegeti o data ce va ofera suficient timp pentru pregatiri. O zi bine aleasa va ofera posibilitatea de a pune cap la cap fiecare bucatica din nunta voastra, ba chiar va poate oferi si un moment de relaxare si refacere dupa toata alergatura inainte de ziua cea mare.

In jurul datei pe care o alegeti va functiona totul. Fiecare persoana implicata in organizarea nuntii va va intreba cand va avea loc, incepand de la fotograf pana la invitati. Astfel, toata lumea va avea suficient timp de pregatire.

Localul este si el un element foarte important. Trebuie sa ai in vedere ca unele locatii vor avea disponibilitate peste un an sau poate chiar doi. Este unul dintre primele decizii de pe lista voastra ce trebuie bifate.

Trebuie sa ai in vedere si capacitatea localului, in functie de cati invitati vei avea la nunta, dar luati in calcul si marja de eroare, in caz ca va veti trezi cu invitati surpriza. Pe langa capacitatea sa, locatia unde se afla este si ea foarte importanta. Daca localul nu se afla in oras, va trebui sa va ganditi la o modalitate de transport pentru toti cei ce nu au cu ce se deplasa pana acolo.

Pe langa cele descrise mai sus, mai trebuie sa aveti in vedere si cat de mare este ringul de dans si daca are sau nu stalpi in mijlocul sau. Desigur, acest detaliu depinde de fiecare nunta in parte.

Unele restaurante conditioneaza un numar minim de meniuri. Inainte de a semna contractual, cititi-l cu atentie, deoarece daca tu vei avea un numar de 120 de persoane la nunta ta, veti fi obligati sa platiti 150 de meniuri indiferent de situatie.

Sa mai ai in vedere si avansul pe care trebuie sa-l platiti si daca in caz de ceva o sa vi-l puteti recupera. In mod normal nu ar trebui sa platiti mai mult de 3000-4000 de lei, restul il veti achita in dimineata nuntii.

Totul depinde de modul in care negociati cu serviciile pe care le contractati, dar si de pretentiile pe care le aveti de la marele eveniment. Daca va doriti doar formatii de top si fotografi profesionisti, accesorii moderne si alte servicii de top, acestea pot ajunge sa coste suficient de mult. Tinand cont ca nunta este o singura data in viata, investitia va merita pe deplin.

Meniul si bautura

In functie de ce meniu va doriti, restaurantul va va face o oferta. Fiind o alegere destul de personalizata, astfel de detalii legate de pret nu pot fi oferite la telefon. Incearca sa nu exagerezi cu mancarea, pentru a nu face risipa si a depasi bugetul cu mult.

Unele locatii vor incerca sa va ofere ele bauturile, incluse in meniu, doar ca in realitate nu va fi o afacere echitabila, acest detaliu fiind mai profitabil pentru ei decat pentru voi. Daca ne raportam la costuri, veti iesi mult mai bine cu bauturile ce le veti aduce voi. Un singur detaliu marunt, dar foarte important, pastreaza bonurile si facturile, pentru ca unele restaurant s-ar putea sa vi le ceara.

Incearca sa apelezi la un distribuitor de bauturi, deoarece veti avea mai multe avantaje asupra pretului decat daca le achizitionati din magazine.

Studiaza piata si alege orice este mai potrivit pentru nunta voastra. Nu va lasati influentati de parerile din jurul vostru. Fiecare are alte dorinte si nevoi, asa ca doar voi stiti cu adevarat ce este mai rentabil si perfect.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *