laptop-urile second hand

Daca un laptop nou este prea scump si nu vi-l puteti permite, atunci unul second hand este o solutie perfecta, pentru ca este mai ieftin si va puteti face treaba cu el la fel de bine. Dupa cum banuiti, acesta are avantajul pretului, dar are si dezavantaje, pe care trebuie sa le puneti in balanta, dar atunci cand nu aveti bani suficienti pentru unul nou, laptopul second hand ramane singura varianta.

In comparatie cu laptop-urile reconditionate (refurbished), pe cele second hand veti gasi toate componentele pe care le-a avut din fabrica (asta daca nu au fost inlocuite intre timp de catre vechiul proprietar) si sunt mai ieftine, pentru ca se considera ca nu se mai gasesc pe piata, iar acest lucru inseamna ca sunt depasite, ceea ce nu este neaparat si adevarat.

Trebuie sa recunoastem insa ca pot sa fie si putin mai vechi si mai exista cateva aspecte de care ar trebui sa tinem cont, care de fapt sunt considerate mai mult riscuri, pentru ca functionarea unui laptop second hand depinde de modul in care l-a folosit vechiul proprietar, daca a fost sau nu intretinut si de ce a preferat sa il scoata la rubrica laptopuri de vanzare.

Nu trebuie sa fiti nici prea sceptici pentru ca poate sa fie vorba, pur si simplu de o situatie in care cel care l-a avut a considerat ca are nevoie de un sistem mai performant, iar daca buzunarul i-a permis, de ce sa nu isi cumpere ceva mai bun? Insa, poate pentru dumneavoastra si cel vechi este perfect, mai ales daca nu intentionati sa faceti lucruri care sa necesita caracteristici foarte bune. Daca sunteti o persoana care isi ia laptop doar ca sa se uite la filme, sa asculte muzica si sa intre pe internet, atunci chiar nu aveti nevoie de un model care sa va ofere performante maxime.

De asemenea daca sunteti debutand in domeniul IT si aveti nevoie de laptop doar pentru a invata sa lucrati pe el, atunci nici nu se pune problema de unul nou, pentru ca un laptop second hand este tot ce va trebuie. Si in cazul in care aveti nevoie de laptop pentru a va lansa intr-o aface de mici dimensiuni, tot varianta second hand pare sa fie mai buna, cel putin pana ajungeti sa obtineti profit si puteti sa va permiteti sa va cumparati unul nou si mult mai performant.

Laptopul second hand este cel mai preferat si apreciat in randul studentilor, pentru ca bugetul pe timpul facultatii nu este foarte mare si oricum isi gaseste loc in cu totul alta parte. In plus, exista si un risc mai mic sa va fie furat si sa fiti nevoit sa va cumparati altul

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *