Blogging

Probleme provocate de antivirus si drivere necorespunzatoare unui laptop

antivirus si drivere

Evident ca toata lumea care foloseste un computer sau un laptop, utilizeaza un program de tip antivirus pentru a-si proteja aparatele de atacurile virusilor sau programelor malicioase, care ne ameninta securitatea informatiilor, prin diverse aplicatii sau site-uri. Cu toate ca sunt cunoscute efectele unui virus asupra functionarii unui PC, nimeni nu se gandeste la cat rau poate face un asemenea program unui laptop, si nu numai. In primul rand, acest program rau intentionat, poate afecta functionarea laptop-ului dumneavoastra prin simplul fapt ca nu este detectat de sistemul de operare de pe laptop-ul dumneavoastra, ceea ce face ca acesta sa va bombardeze cu fel si fel de atentionari de risc, care nu de putine ori va intrerup din lucru.

Ba mai mult decat atat, neconcordanta si nerecunoasterea virusului de catre sistemul de operare duce la imposibilitatea realizarii anumitor update-uri, ceea ce face ca laptop-ul dumneavoastra sa se blocheze frecvent sau sa se miste foarte greu. Pentru a evita primirea notificarilor de securitate, cel mai bine ar fi sa incercati sa descarcati un soft de tip antivirus, care sa nu fie foarte agresiv si care sa va ofere un minim de protectie pentru laptop. Aveti grija totusi, ca cea mai mare parte a programelor antivirus disponibile in varianta FREE, nu asigura o protectie de 100 %, si din acest motiv, in functie de ceea ce are nevoie laptop-ul dumneavoastra, consultati si pachetele de oferte contracost.

Cu siguranta, veti iesi mai in avantaj daca veti cumpara un antivirus care sa va asigure protectia necesara, decat daca ati virusat rau de tot laptop-ul si acesta are nevoie de o reformatare sau o reparatie mai serioasa. Dupa cum bine se vede, din cele spuse, realizati ca antivirusul este cu adevarat o problema pentru buna functionare a unui laptop, si din acest motiv nu ii minimalizati sub nicio forma rolul. Mergeti cu laptopul la un centru de reparatii laptop regulat. Gasiti-l pe cel care se adapteaza cel mai bine nevoilor dumneavoastra si instalati-l pe laptop pentru a va pastra informatiile in siguranta si pentru a nu avea probleme cu viteza de lucru, di cauza a de fel si fel de update-uri.

De asemenea, driverele instalate pe un laptop, sunt niste aplicatii prin intermediul carora se realizeaza comunicarea dintre soft si hard, iar in cazul in care acestea sunt invechite sau necorespunzatoare, implicit si informatiile transmise intre cele doua componente vor fi in aceiasi masura, fapt ce va atrage dupa sine si o nefunctionare in parametrii normali a laptop-ului.Tot datorita acestor drivere, pot sa apara diverse probleme, in cazul in care unul sau mai multe astfel de programe sunt sterse din greseala, ceea ce se va reflecta intr-o functionare necorespunzatoare sau incorecta a laptop-ului dumneavoastra.

Pentru a remedia rapid si simplu astfel de problema, aveti nevoie doar de CD-ul de instalare care a insotit laptop-ul sau in caz contrar le puteti descarca de pe Internet, in functie de modelul dumneavoastra de laptop.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *