Parintii exagerati vs parintii neglijenti

De cele mai multe ori parintii se impart in doua categorii: cei care au o grija mult prea atenta de cel mic si cei neglijenti.  Amandoua categorii fac greseli si persoanelecare au devenit parinti trebuie sa invete sa faca un echilibru intre aceste doua clase de parinti.

Parintii care au o grija exagerata de copil il va tine peacesta intr-un bol de sticla, il va priva de majoritatea placerilor a unui micut si nu-l va lasa sa invete din propria experienta nimic, iar acest lucru nu este deloc productiv si nu-l dezvolta pe ingerasul nostru, ci doar il va face sa incerce mai des si mai mult fiecare lucru interzis de parinti. Cealalta categorie de parinti sunt cei care nu prea au grija de copilul lor, iar aceasta atitudine il va duce la foarte multe accidentari si poate la diverse boli provocate de lipsa igienei si alimentatia necorespunzatoare cerintelor lui.
Un parinte normal ii va explica copilului lor ca are voie sa sara pe o trambulina elastica, dar trebuie sa aibe grija sa nu se loveasca, iar daca se va lovi, acestia il vor ajuta sa isi revina, dar cu obligatia ca micutul sa invete ceva din experienta lui dureroasa.
Inainte sa-i dea acest acord, parintele exagerat va organiza trambulina in asa fel incat copilullor nu se poate lovi, nu poate pati nimic, dar ii va opri si din placerea si distractia micutului.
Parintii neglijenti ii vor da voie celui mic sa faca oricedoreste pe o trambulina elastica, iar daca se loveste il va certa si nu ii vaexplica ca trebuie sa invete din orice actiune pe care acesta o face.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *