Coreea de Nord

Coreea de Nord este cunoscută pentru multe aspecte unice ale societății sale, unele dintre ele fiind adesea greu de înțeles pentru cei din afara țării. Într-un mediu atât de izolat și controlat strâns de către guvern, regulile și tradițiile sociale pot fi adesea surprinzătoare și uneori șocante. Un domeniu în care acest lucru devine evident este în ceea ce privește căsătoria și divorțul.

În timp ce divorțul este un fenomen comun în multe părți ale lumii, în Coreea de Nord acesta este supus unor reguli și proceduri stricte și uneori ciudate. Iată câteva aspecte ale divorțului în Coreea de Nord care ar putea să te surprindă:

1. Aprobarea guvernului pentru divorț: În Coreea de Nord, divorțul nu poate fi obținut fără aprobarea guvernului. Cei care doresc să divorțeze trebuie să treacă printr-un proces riguros și să obțină permisiunea autorităților înainte de a-și putea încheia căsătoria. Această aprobare poate fi dificil de obținut și poate implica o serie de investigații și interviuri.

2. Înregistrarea la locul de muncă: Un alt aspect neobișnuit al divorțului în Coreea de Nord este cerința ca cuplurile să-și declare divorțul la locul de muncă. Acest lucru se datorează controlului strâns al guvernului asupra vieții cetățenilor, iar informarea angajatorului despre divorț este considerată o procedură standard.

3. Divizarea bunurilor: În timp ce împărțirea bunurilor este o componentă obișnuită a divorțului în multe țări, în Coreea de Nord aceasta poate fi supusă unor reguli strict regulate. Guvernul poate interveni și poate decide cum să se facă împărțirea bunurilor, iar deciziile sale sunt adesea definitive și necontestabile.

4. Stigma socială: Divorțul poate fi privit cu stigmat în Coreea de Nord, iar cei care decid să își încheie căsătoria pot fi supuși criticii și ostracizării sociale. Într-o societate în care tradițiile și valorile familiale sunt puternic încurajate, divorțul poate fi considerat o rușine și poate afecta reputația unei persoane în comunitate.

5. Impactul asupra copiilor: Pentru cei care au copii, divorțul poate avea consecințe semnificative în Coreea de Nord. Custodia copiilor poate fi hotărâtă de către autorități, iar părinții divorțați pot fi supuși unor restricții stricte în ceea ce privește accesul la copiii lor. De asemenea, copiii pot fi stigmatizați sau marginalizați din cauza divorțului părinților lor.

Regulile și procedurile privind divorțul în Coreea de Nord reflectă controlul strict al guvernului asupra vieții cetățenilor și tradițiile sociale puternice care domină societatea. Pentru cei implicați, divorțul poate fi un proces dificil și complex, cu consecințe care se extind dincolo de simpla despărțire a cuplului.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *