Jocurile sunt importante în educaţia copiilor
În cazul în care nu ştiaţi, şi jocurile au importanţa lor într-o educaţie bună a unul copil normal. Am cunoscut de-a lungul vieţii toate categoriile de părinţi. Unii lăsau copii în grija sorţii să facă ce-i taie capul, alţii credeau că îi educă perfect dacă îi agresează zilnic şi nu le permit socializarea cu alţi copii respectiv joaca cu aceştia dar am gaşit, din fericire, şi părinţi buni care nu îşi neglijau copiii dar nici nu îi creşteau milităreşte, cu bătăi, ţipete, restricţii în permanenţă şi program strict.
În lumea asta totul este făcut ca să fie echilibrat. Pământul încâ de la începuturile sale a avut totul echilibrat, absolut totul era în armonie şi erau respectate legile nescrise ale vieţii, totul era la locul lui şi aşa trebuia să rămână. În timp însă oamenii au stricat echilibrul firesc.
Educaţia unui copil nu trebuie să se abată de la această regulă. Toate trebuie să fie echilibrate. Nici prea multă joacă, nici prea multe treburi serioase şi impuse de către părinţi. Jocurile potrivite ajută mult în formarea unui copil inteligent. Reflexele sunt foarte importante şi pot fi dezvoltate de către Jocuri cu Avioane sau altele care, la fel, necesită atenţie sporită. Jocurile care implică comunicarea sunt, iarăşi, recomandate pentru un copil aflat la vârsta în care îşi formează personalitatea, mentalitatea şi alte abilităţi diverse.
Acestea ajută copilul să nu ajungă o persoană mereu exteriorizată, închisă în sine care la prima lovitură emoţională sau sufletească primită intră într-o depresie adâncă.Trebuie însă avut grijă la natura jocurilor cu care să-şi petreacă timpul un copil. Cele violente pot influenţa negativ caracterul viitorului adult şi astfel se poate ajunge peste ani la cazuri de crimă şi alte infracţiuni.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *